Vrste masaža

KLASIČNA MASAŽA

Kod klasične masaže tijela maser gladi, stišće, češka, kruži, udara po goloj koži i, kao posljedica toga, velike grupe mišića postaju ponovno gipke, elastične, izdržljive.
Iskustvo masera presudno je kod izbora tehnike masiranja da bi se postiglo poboljšanje prokrvljenosti, tonizacija ili opuštanje mišićnih grupa, što povoljno utječe na rad ostalih tjelesnih sustava.

PARCIJALNA MASAŽA

Parcijalna masaža je masaža pojedinih dijelova tijela, npr. leđa, ruke, noge, trbuh, glava.
Izvodi se na zahtjev klijenta koji želi masažu određenog dijela tijela te traje 30 min.

RELAKSIRAJUĆA MASAŽA

Relaksirajuća masaža je izuzetno nježna, namijenjena prvenstveno smanjenju stresa. Kod relaksirajuće masaže vrlo je važan i sami ambijent u prostoriji te je jedan od ključnih čimbenika. Nježno svijetlo, mirisne svijeće, eterična ulja ili štapići, tiha opuštajuća glazba uvode vas u savršen trenutak opuštanja i mjesta koje ne poznaje stres.
Osim samog opuštanja i relaksacije cilj je i regeneracija, uspostavljanje pravilnog balansa i toka energije u organizmu. Za razliku od medicinske, sportske ili klasične masaže, ova tehnika nije intezivna već pokretima opuštamo cijelo tijelo i um.
Nježnim i laganim pokretima, krajnji je cilj ove vrste masaže dovesti osobu u stanje spavanja. Pa ako ste za spavanac, ili imate problema sa nesanicom, onda je ova tehnika za vas.

SPORTSKA MASAŽA

Kao što sam naziv kaže ova je tehnika namijenjena sportašima. Sportska masaža ima jedan primarni cilj – ubrzati oporavak mišića od fizičkog napora. To čini koristeći smanjenje mišićnog tonusa, koji se prirodno povećava unutar treninga, te poboljšanje cirkulacije, naročito one kapilarne.
Za razliku od uobičajenog mišljenja, ova tehnika ne mora nužno biti izrazito jakog intenziteta, nego se fokus stavlja na individualne potrebe sportaša na kojem se primjenjuje masaža. Kako se tijekom izvođenja vježbi u mišićima događaju mikro-traume mišićnih vlakana, koja dovode do upala i bolova, sportska masaža je najbolji način ubrzavanja oporavka mišića.
Sportska masaža nakon aktivnosti pridonosi uklanjanju štetnih tvari iz organizma, te svojim učinkom relaksacije mišića i smanjenjem količine mliječne kiseline u tijelu, doprinosi bržem oporavku nakon sportski aktivnosti. Ovom tehnikom mogu se sanirati manje ozljede mišićnog tkiva, ali i prevenirati moguće ozljede. Kako se masažom pospješuje dotok krvi u mišićno tkivo, potiče se izmjena tvari, te brža apsorpcija hranjivih tvari potrebnih za brži oporavak mišića nakon treninga. Sportskom masažom prije treninga (u kombinaciji sa klasičnom) zagrijavaju se mišići i pripremaju se za fizičke napore, i na taj način se značajno smanjuju mogućnosti ozljeda.
Ova tehnika se može primjenjivati uobičajeno ili sustavno, što znači redovito ili nekoliko puta na tjedan poslije samoga treninga, ili povremeno, kada sportaš osjeti potrebu.

MEDICINSKA MASAŽA

Jedna je od najučinkovitijih metoda koja je prvenstveno namijenjena rješavanju raznih fizičkih komplikacija, od bolova u vratu i leđima, trncima u rukama, problema s kralježnicom, upalom mišića i živaca, glavobolja, migrena, istegnuća, stanja nakon operacija i ozljeda, dišnih problema i slično. Neophodna za uspješno i potpuno prirodno liječenje išijasa.
Masaža ima cilj liječenja ili ublažavanja bolnih stanja, što se postiže intenziviranjem kapilarne cirkulacije tretiranog područja, boljom opskrbom kisika, ubrzanjem metabolizma, smanjenjem mišićnog tonusa, itd…

Hot Stone masaža (Masaža vulkanskim kamenjem)

Ova tehnika se izvodi tako da se toplo kamenje poreda po tijelu da bi se ono opustilo i regeneriralo. Za ovu masažu koristi se bazaltno kamenje vulkanskog podrijetla. Pronalazi se u vodi ili presušenim koritima rijeka. Bazaltno kamenje vrlo je visokog specifičnog toplinskog kapaciteta te polagano otpušta toplinu za vrijeme tretmana. Također se, mišiće i ligamente, može masirati samim kamenjem, jer je zbog stoljetnog djelovanja vode zaobljeno i glatko. Ova tehnika je odlična za detoksikaciju, izbacivanje štetnih tvari iz organizma, protiv stresa i napetosti, reumatskih problema, nesanice, PMS-a.
Ova tehnika nije namijenjena trudnicama, srčanim bolesnicima i osobama s visokim tlakom, pa ako ste u toj skupini nemojte izabrati ovu tehniku.

MELISSA MASAŽA

Melissa masaža je spoj relax i klasične masaže. Tijekom masaže koristi se posebno ulje koje se dodatno zagrijava. Cilj ove masaže je ukloniti stres. Ova je masaža „specijalitet „ našeg salona te se preporučuje osobama sklonim kroničnom stresu, napetim i bolnim ramenima te osobama s čestim glavoboljama. Njen je dodatak masaža glave koja će vas opustiti i umiriti od svakidašnjeg stresa koji proživljavamo današnjim načinom života.